Ont-moet

Anouk

Al van jongs af aan ben ik gebeten door het paardenvirus. Ik was steeds op zoek naar iets meer maar vond het niet in verschillende paardensport takken. Door de jaren heen werd het me duidelijk dat ik heel geboeid ben in het welzijn van de paarden en waarom ze juist zo reageren en voornamelijk de oorsprong hiervan. Mijn eigen paarden liggen dan ook aan de oorsprong van mijn weg.

Enkele jaren geleden kwam ik het ijslandse paard tegen en was meteen verkocht aan dit geweldige ras. Al snel was het duidelijk dat ook zij te kampen hebben met zeer veel lichamelijke / gezondheidsproblemen. Zo bleek na het kopen van mijn Ijslander Saer in 2016, die zwaar eczeem had. Toen ben ik op zoek gegaan naar allerlei mogelijkheden om dit voor hem beter te maken. Ik kwam bij de Blauwe Hengst terecht en mijn traject kon beginnen.

In deze periode adopteerde we onze altijd speelse shetlander Alix met een zwaar verleden en iets later kwam de Ijslandse merrie April op ons pad. Ze had meteen ons hart gestolen. Jammer genoeg had ze al enige jaren te kampen met zware hoefbevangenheid. Na heel wat te proberen hebben we besloten op 25 juni 2018 dat haar strijd gestreden was en het voor haar na 21 mooie jaren genoeg was. Ze heeft ons heel veel gegeven en ze wordt enorm gemist. Gelukkig leeft ze voort in haar nakomelingen. We zijn dan ook de trotse eigenaar van haar kleinzoon Aris en tot slot hebben we nog ons prachtige Wiesje. Zij en Alix zijn onafscheidelijk. April was voor mij een hele wijze merrie. Ik heb enorm veel van haar geleerd. De 4 in Equi4 verwijst dan ook naar haar.

Zo werd me ook duidelijk mede door mijn eigen paarden en levenslessen dat alles verbonden is. Mentale/fysieke gezondheid. Ik probeer steeds de oorzaak te vinden en zo min mogelijk symptoombestrijding. Zodat het paard zijn oorspronkelijke balans, zowel mentaal als fysiek terug kan vinden. Ze laten ons zelf heel veel zien. Paarden zijn niet voor niets spiegels. Daarom probeer ik ook het totaalpakket (levensomstandigheden, voeding,..) samen met de eigenaar te bekijken. Veel behandelmethodes vullen elkaar hier mooi in aan. Een gezond gelukkig paard. Ons streefdoel!

Voor meer informatie kan je steeds contact met mij opnemen

SPECIALISATIES

  • Manuele Lymfedrainage
  • Voedingsadvies
  • Gemmotherapie
  • Bachbloesems