Ont-moet

Samara Schutte

Samara

Hoi, ik ben Samara. Bijna 30 jaar, woonachtig in Aerdenhout en gespecialiseerd in het lymfestelsel van het paard. Door middel van Manuele Lymfe Drainage (MLD), voedingsadvies, coaching in een lymfe handig management en eventueel lymfe taping kan ik bijdrage aan de gezondheid van jouw paard.

—-

Als driejarig meisje waren mijn ouders me geregeld kwijt op stal. Gelukkig hoefde ze niet heel ver te zoeken; Ze vonden mij altijd ‘in’ de stal van mijn grootste vriend Ivanck. Een jong paard dat uiteindelijk tot 2020 bij ons is gebleven.

Als kind heb ik anders leren communiceren met paarden. Ik kende geen gevaar en ieder paard was mijn beste vriend. Deze liefde en passie is gaan groeien en ik wilde meer. Meer dan poetsen, rijden of verzorgen. Ik wilde mijn vrienden beter, blijer en gezonder maken!

Als vierjarige had ik mijn eerste eigen pony Tommy en op mijn negende kreeg ik Hiawatta. Een behoorlijk pittige, rebelse en daarmee ook een tikkie gevaarlijke pony. De avonturen die ik met Hiawatta heb beleefd… daar kan ik wel een boek over schrijven! Toen mijn groeispurt voorbij was en ik oud genoeg, mocht ik eindelijk mijn grote vriend Ivanck verzorgen en rijden. 27 jaar lang hebben we van dit paard mogen genieten. Een prachtig KWPN’er maar ook een brokkenpiloot waar we zoveel van hebben geleerd en hij is nog altijd een groot gemis. 10 jaar geleden is Zudor in ons leven gekomen. Een Lippizaner X Engels Volbloed, Ontzettend lief,  temperamentvol en wederom een project waar we ontzettend van leren elke dag weer.

Vele jaren later is er veel veranderd, maar de paarden zijn altijd in mijn leven gebleven.  Ik ben in 2020 achter mijn (kinder)droom aangegaan om een bijdrage aan de gezondheid, fitheid en blijheid van ieder paard te kunnen leveren. In 2021 ben ik gestart met de MLD opleiding en inmiddels een geregistreerde therapeut. Ik heb al vele (paarden)klanten mijn liefde van dit vak kunnen geven. Ik neem jou en je paard graag mee in de lymfe wereld, waarbij we kijken naar de beste aanpak voor jou en jouw paard. Alle informatie over mijn MLD aanpak en behandeling vind je op de website van Fithorse, maar je kunt mij uiteraard ook bellen of we drinken samen een kop koffie !

Hopelijk tot snel,

Groetjes,

Samara

SPECIALISATIES

  • Manuele Lymfe Drainage
  • Lymfetaping