Ont-moet

Frieda

Ontmoet je paard

Mijn naam is Frieda Klomp, en woon in de prachtige bossen van Wolfheze. Werken met en in de natuur zit al van kinds af aan in mijn bloed; geboren op een boerderij en altijd in de weer met dieren en kruidenpapjes. Eigenlijk altijd al een diepe interesse voor ‘hoe het anders kan’. Er zijn  diverse paarden op mijn pad gekomen die niet zomaar deden wat je vroeg. En dan ga je zoeken; wat kan er aan de hand zijn? Is er leiderschap nodig? Heeft het dier pijn? Wat laat ik zien aan het paard, wat ik zelf nog niet zie?

In mijn visie zegt een paard nooit zomaar ‘nee’. Het prachtige, spirituele wezen dat paard heet, en zoveel meer weet dan wij met zijn allen bij elkaar, wil het liefst met ons samenwerken. Tenzij…..er sprake is van pijn, fysiek ongemak, onbegrip, niet gehoord worden, geen (gevoel van) veiligheid, geen basis. Dit laatste geldt zowel voor huisvesting, alsook fysiek; ook een paard dient, net als wij, zijn lichaam als veilige thuishaven te hebben, geaard te zijn. Dat is niet altijd het geval. Vaak speelt de eigenaar hier ook een rol; hoe staat het met diens lichaamsbewustzijn?

Inmiddels heb ik de nodige humane en paard-gerichte opleidingen er op zitten om mij holistisch therapeut te noemen voor paarden.

Op dit moment behandel ik paarden op locatie. Ik richt me hierbij op paarden die niet willen wat je van ze vraagt; ze weigeren mee te komen, willen het zadel niet op, staken tijdens het rijden of ander werk, gaan niet mee van huis, kunnen niet geladen worden, enzovoorts. Vaak kan een eigenaar hier een belangrijke rol in spelen. Die vraag ik dan tijdens de behandeling mee te helpen. Soms is er meer nodig bij de eigenaar, dan plannen we daarvoor een aparte (online) sessie.

Tevens houd ik met regelmaat een gratis spreekuur in mijn online community (zie Facebook). Gedurende een uur kan je vragen stellen over jouzelf, je paard of jullie samen. Ik stem af, en geef van daaruit antwoord.
Dit is echt heel leuk en ben telkens weer dankbaar voor de hoeveelheid vragen.

Mijn droom (of beter gezegd, plan, want ik ben er al mee bezig), is om op de boerderij waar ik geboren ben, een revalidatiecentrum op te zetten en tevens opvang. Het ultieme doel is om gasten die een opleiding komen volgen, en die een klik hebben met een van de paarden, samen naar huis te laten gaan.

Tot die tijd…geniet ik van het behandelen van de paarden, en het zorgen voor bewust-zijn in de (paarden) wereld. Je bent van harte welkom om contact met mij op te nemen!

Groeten, Frieda Klomp

SPECIALISATIES

  • Cranio Sacraal Therapie
  • Emotional Freedom Techniques
  • Soul Body Fusion
  • (Hoog) sensitieve paarden en mensen