Ont-moet

Lizzy van den Handel

Lizzy

Hoi, ik ben Lizzy. Samen met mijn man, zoontje en hondje woon ik in Alkmaar en mijn pony staat op slechts 10 minuten fietsen in het prachtige Bergen.

Sinds die ene ponyrit op Texel in 1997, ben ik gek van paarden. Ik heb veel paardenoren gezien vanuit het zadel, maar sinds 2008 zie ik die oren en billen uitsluitend vanaf de menwagen. Samen met mijn supergave pony beoefen ik alle disciplines van het mennen, waarbij (mini)marathon rijden echt onze favoriet is.

Na het bevangen raken van het maatje van mijn pony, liet het idee dat ik meer had willen doen dan alleen medicijnen geven me niet meer los. Om mijn stalgenootje te ontlasten, begon ik te googlen en kwam ik uit bij MLD van de Blauwe Hengst. Ik heb de cursus MLD1 gevolgd en vond dit zo leuk dat ik besloot om zelf MLD-therapeut te worden. Tijdens de opleiding werd mijn enthousiasme alleen maar groter. Het geeft me veel voldoening om met dieren te werken en te zien hoe ze opknappen na de behandelingen.

Zelfs mijn man vindt het leuk, want volgens hem krijg ik alleen al positieve energie van het zoeken naar mogelijke oplossingen voor de problemen van paarden.

SPECIALISATIES

  • MLD-therapeut niveau 2