Ont-moet

Loes

Loes Lymfe Drainage

Hoi, leuk dat je hier een kijkje komt nemen!

Ik ben Loes de Groot, 23 jaar oud. Op de foto zie je mij met mijn Friese ruin Bink!

Van jongs af aan ben ik zoveel mogelijk tussen de paarden te vinden. Toen ik 12 was kreeg ik mijn eerste pony, Speedy. Spelenderwijs leerde ik andere kanten van het omgaan met en houden van paarden kennen. Het eerste zaadje was geplant.

In september 2013 kwam Bink bij mij, een heel ander paard dan Speedy. We kregen een bijzondere band en we groeiden samen op. In 2015 verhuisden Bink en ik samen naar de andere kant van het land voor mijn studie, HBO Diermanagement in Leeuwarden.

Helaas kwamen bij Bink vele fysieke problemen opspelen, waaronder chronische darmproblemen, slechte hoefgroei en maanblindheid. Een grote zoektocht naar mogelijke oplossingen was het gevolg. Zó dacht ik het juiste te hebben gevonden en dan volgde toch weer de teleurstelling.

In 2018 kwam Opleidings- en Behandelcentrum de Blauwe Hengst op ons pad. Wát een eye-opener was dat! Veel puzzelstukjes vielen op zijn plek. Helaas deden we ook minder fijne ontdekkingen. Bink bleek CPL te hebben. Ik ben meteen begonnen met het aanpassen van zijn voeding en huisvesting en ik ben gestart met Manuele Lymfe Drainage.

Dit sloot zo goed bij mij aan, het was precies het missende stukje! Ik besloot om mijn stage bij de Blauwe Hengst te volgen. Een half jaar lang dompelde ik mijzelf volledig onder in de wereld van het lymfesysteem. Ik ben er zo enthousiast over, dat ik nu ook mijn afstudeeropdracht bij de Blauwe Hengst doe!

Bink heeft mij op het pad van Manuele Lymfe Drainage gebracht, hiervoor ben ik enorm dankbaar. In maart 2020 is hij overleden. Plotseling, heftig maar ook vredig. Met hem in mijn gedachten zet ik mijn passie voort!

Ons verhaal en de zoektocht rondom CPL lees je op mijn instagrampagina @loeslymfedrainage.

Ik ontmoet jou en je paard graag!
Groetjes Loes

SPECIALISATIES

  • Manuele Lymfe Drainage
  • Lymfe taping
  • Orthomoleculaire voeding
  • CPL ervaringsdeskundige
  • Natuurlijk bekappen