Ont-moet

Lisette

Wie ben ik?

Ik ben Lisette Geelen. Al als jong meisje besmet geraakt met het paardenvirus maar pas in 2002 de trotse eigenaar van mijn eerste eigen paard geworden. En zoals dat vaak gaat met paardenmensen is het daar niet bij gebleven. Van nature ben ik een praktisch en nuchter mens, maar er zijn twee dingen in het leven die mij ten diepste raken.

Dat zijn natuurlijk paarden, maar ook de prachtige planeet waarop we leven. Met allebei voel ik een diepe verbintenis, en in mijn ogen zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Uit eigen ervaring weet ik wat manuele lymfedrainage voor een paard kan doen. Vanwege een heftige huidaandoening met oedeem aan het rechter voorbeen van één van mijn paarden, ben ik In 2013 voor het eerst in aanraking gekomen met manuele lymfedrainage. Er leek helaas geen andere behandeling mogelijk dan het inzetten van Prednisolon, terwijl ik zo graag méér voor dit paard wilde doen. En zo begon mijn ontdekkingsreis…

Ik ben bij opleidingscentrum de Blauwe Hengst cursussen gaan volgen. Daar leerde ik niet alleen hoe ik mijn eigen paard kon behandelen, maar ook hoe andere factoren als voeding en stalmanagement van invloed zijn op de gezondheid van je paard.

In het geval van mijn eigen paard was er na een intensief traject van ruim anderhalf jaar, steeds in nauwe samenwerking met de dierenarts, met zijn been niet veel meer aan de hand. Het been was weer prachtig droog en de huid en vacht helemaal hersteld.

In 2019 heb ik om een hele andere reden van dit bijzondere paard helaas toch afscheid moeten nemen. Maar hij is het geweest die mij het zetje heeft gegeven dat ik nodig had om me nog verder te verdiepen in manuele lymfedrainage. Want hiermee zijn zoveel andere paarden natuurlijk ook geholpen!

In 2020 heb ik bij de Blauwe Hengst de jaaropleiding tot geregistreerd MLD therapeut paard gevolgd zodat ik alle losse modules die nog op mijn wensenlijstje stonden in één jaar tijd kon doorlopen. Een pittig maar bijzonder boeiend jaar waarvan ik met volle teugen heb genoten. Het heeft mij precies de brede basis en het vertrouwen gegeven om ook voor andere eigenaren met hun paarden aan de slag te gaan.

Graag ben ik jou en je paard(-en) daarom van dienst. Of dit nu is voor een enkele ‘APK’ behandeling of een langer traject vanwege een chronische aandoening zoals zomereczeem (SME), chronisch progressief lymfoedeem (CPL) of het equine metabool syndroom (EMS).

Ik heb mij inmiddels echter vooral toegelegd op het behandelen van oedemen die zijn ontstaan als gevolg van trauma. Deze vochtophopingen zijn vaak een bijverschijnsel van of restschade na een blessure, een ontsteking, of een operatie. De oedemen zijn eiwitrijk en werken belemmerend voor het herstel.

In overleg met de behandelend dierenarts bedenk ik een behandelplan op het gebied van lymfe. Aanvullend op de manuele lymfedrainage behandeling zet ik vervolgens ook gericht lymfetaping in.

Dit zijn meestal intensieve trajecten van een aantal weken tot maanden waarin ik samen met jou bekijk wat de kortste weg is naar herstel. In die periode ben ik graag als ‘coach’ bij jullie traject betrokken zolang als dat voor jullie nodig is. Je kunt me dan bellen, of een bericht en foto’s sturen als je behoefte hebt aan overleg of advies.

Wil je graag meer weten voor jouw specifieke situatie of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met me op. Mijn werkgebied ligt vooral in Midden Nederland, maar in overleg zijn uitzonderingen zeker mogelijk.

Ik kijk er alvast naar uit om jullie te ontmoeten!

SPECIALISATIES

  • 2010 Speciaalzaak Opleidingen Natuurvoeding (SON)
  • 2013 Opleidingscentrum Blauwe Hengst MLD 1
  • 2013 Opleidingscentrum Blauwe Hengst Natuurlijke voeding voor paarden
  • 2017 Opleidingscentrum Blauwe Hengst MLD 2 Oedemen
  • 2019 Opleiding Usui system of natural Healing
  • 2020 Opleidingscentrum Blauwe Hengst Jaaropleiding geregistreerd MLD therapeut paard