Ont-moet

Anneloes

Sinds 2015 ben ik als ZZP’er aan het werk als dierenfysiotherapeut. Ik heb me gespecialiseerd in paarden. In 2016 heb ik me verdiept in de lymfe materie en was ik de eerste die bij de Blauwe Hengst slaagde voor het examen. Ondertussen heb ik mijn kennis over het lymfesysteem verder uitgebreid door in 2017 bij professor dr. Berens v. Rautenfeld de Duitse cursus MLD te doen. Van deze grondlegger in de veterinaire lymfedrainage leerde ik ook het oedeemzwachtelen bij paarden.

Als fysiotherapeut kijk ik naar het paard als geheel, en afhankelijk van de hulpvraag stel ik een behandelplan op van 1 of meerdere behandelingen. De MLD heeft voor mij een grote meerwaarde. Ik heb hierdoor niet alleen tools om bewegingsgerelateerde problemen te behandelen, maar ook andere aandoeningen die ik in het werkveld vaak tegenkom.

Naast mijn werk als dierenfysiotherapeut ben ik ook nog werkzaam als humaan fysiotherapeut. Ik werk in de revalidatie, en behandel daar mensen met onder andere orthopedische problemen, amputaties, oedemen en hersenletsel. Ik ben ook humaan geschoold in de MLD. Dit volgens de Vodder methode, wat erg mooi aansluit bij de visie van de Blauwe Hengst.

Mijn werkgebied bestrijkt heel Friesland, Groningen en Drenthe. In verband met de planning beperk ik langdurige MLD casussen wel tot een reistijd van globaal 30 minuten (uitzonderingen in overleg). Ik werk graag en nauw samen met dierenartsen, hoefsmeden en andere therapeuten.

 

SPECIALISATIES

  • Dierenfysiotherapeut
  • MLD therapeut opgeleid door de Blauwe Hengst en prof.dr. D. Berens v. Rautenfeld in Duitsland,
  • (Lymfe)taping
  • Zwachtelen
  • Dry needling