Ont-moet

Els

Als kind ben ik opgegroeid op de boerderij tussen de dieren en met respect voor de natuur. Ik werd dan ook van jongs af ondergedompeld in het wel en wee bij de verzorging van onze boerderijdieren. Doordat ik alles wilde weten over hoe ziekten ontstaan bij planten en dieren, en hoe zich dat manifesteert op celniveau heb ik een ingenieursopleiding met specialisatie biochemie gevolgd.

Pas in 2009 kwamen er paarden op mijn pad. Wat begon met het opvangen van 1 pony ontaardde al snel in een passie voor deze viervoeters. Al heel snel merkte ik dat de gangbare manier van paarden houden toch wel wat problemen met zich meebracht naar gezondheid en gedrag toe. Ik ging mij dan ook verdiepen in het ontstaan van ziekte en de belangrijke aspecten voor de gezondheid van onze paarden en hoe we daar als eigenaar aan kunnen bijdragen door kleine veranderingen aan te brengen in het dagelijkse management.

In 2017 vatte ik de opleiding voor manuele lymfedrainage bij paarden aan bij Blauwe Hengst, met als doel mijn eigen trekpaarden in hun gezondheid te ondersteunen. Aangesproken door de holistische visie dat lichaam, geest, voeding, beweging en huisvesting een invloed hebben op de gezondheid van paarden heb ik intussen heel wat bijkomende opleidingen bij Blauwe Hengst afgewerkt. Niet alleen over lymfe en ( orthomoleculaire ) voeding, maar ook over hoe omgevingsfactoren een invloed uitoefenen op de erfelijke eigenschappen en hoe dat zich kan manifesteren in ziekte of gezondheid.

In de praktijk vul ik een manuele lymfedrainage graag aan met een ondersteuning met gemmotherapie en een lymfetaping voor een langere nawerking waar nodig. Aangezien het welzijn van het paard centraal staat, werk ik waar aangewezen in overleg met de behandelende dierenarts, hoefsmid of bekapper en/of andere behandelende therapeuten ( osteopaat, homeopaat,…).

SPECIALISATIES

  • Manuele paardenlymfedrainage
  • Lymfetaping
  • Paard en voeding
  • Gemmotherapie